Vi snakker mye om brannsikkerhet, men vi glemmer ofte at elbil lader handler om komfort. Det betyr at bilen kan brukes til andre formål når vi trenger den. Stikkontakt lading tar lang tid, det går enda saktere rundt vintertider. Komfort for elbil eiere er å koble bilen til en hjemmelader, og få maksimal ladehastighet og effekt.

Så var det å lade bilen med stikkontakt da... 


Alle som til daglig kjører en elbil som primær bil i husstanden kjenner denne følelsen, spesielt de som lader med stikkontakt hjemme. Jeg kjører en E-Golf til daglig, og bruker elbilen som primær bil, men problemet oppstår ofte hjemme når jeg skal sette bilen på lading. En stikkontakt gir 2.3 kW, noe som utgjør ca 10 timer til fulladet batteri fra 0-100% (Min E-Golf har 24kWt batteripakke). Nå er det veldig sjeldent at vi kjører ned til 0%, men når jeg pleier å koble til ladekabelen i stikkontakten hjemme står det som regel å stå “6-7 timer til fulladet batteri”. Det betyr i praksis at jeg får ca. 15-20 km i timen under optimale forhold. Det betyr i tillegg at bilen ikke brukes til andre formål hvis det er lite strøm på batteriet. Vintertider og lading på stikkontakt er en helt annen sak…!

16 timer spart, er 16 timer tjent


Nå for tiden er det mye snakk om brannsikkerhet, og hvorfor det lønner seg å installere en elbil lader for trygghet. Det vi likevel glemmer midt i dette er gjerne at for å bruke en elbil til alle formål og ærend er vi avhengig av at elbilen har nok strøm. Er du en av de som bruker elbilen som primær bil, og kanskje kjører en Tesla eller Ampera-E merker du kanskje at lading med stikkontakt tar veeeldig lang tid. Hva er løsningen? Selvfølgelig får du trygghet og reduserer brannrisiko ved å installere en hjemmelader, men du får først og fremst en annen viktig faktor, nemlig komfort! Hva er komfort, spør du kanskje. Det er å ha muligheten til å lade bilen med maksimal effekt 1-2 timer med en hjemmelader, før du skal avsted for å gjøre noen ærend.

Et enkelt bevis er fra å gå fra stikkontakt lading til hjemmelader, selv den minste laderen med en effekt på 3.7kW øker lade hastigheten med 60%. Det betyr at jeg kan gå fra 6-7 timer til å bruke 2.5-3 timer til fulladet bil. Jo mer bilen kan ta i mot, jo raskere går ladingen. F.eks Opel Ampera-E bruker ca 26 timer ved lading på en stikkontakt fra 0-100%, til sammenligning tar det 8 timer med en 7.2kW lader. 16 timer spart, betyr 16 timer mer til andre enn kun lading!


Hva ER EN Smart Lader?


Hva betyr egentlig en smart lader? Det betyr at du kan velge mellom to ulike modus i Smartliv appen, enten “Rask lading” som betyr at bilen starter ladingen med en gang eller “Smart Lading” som betyr at bilen din vil lade når strømmen er billig. Systemet innhenter strømprisene 24t i forkant, slik at bilen din kan lades blant de billigste timene. Smart lading forutsetter at du har fått installert AMS måler.

 

Hvis en hjemmelader kan være av interesse for deg, send oss en mail med navn og telefonnummer, så tar vi kontakt med deg!

Hilsen Team Smartliv.

Deepesh Sharma

Markedskoordinator i Smartliv

Deepesh har en master i strategisk markedsføringsledelse fra Handelshøyskolen BI, med en spesialisering innenfor ny produktutvikling og innovasjoner. Masteroppgaven handlet om hvordan forbrukere påvirkes av gamle positive følelser til å foreta et kjøp, når de leser en produktbeskrivelse skrevet i fortid kontra presens. Har tidligere jobbet som product marketing intern ved Opera Software, primært innenfor app testing, prosjektledelse og statistikk.

Deepesh Sharma Markedskoordinator i Smartliv
  • EL-bil
  • Hjemmelader

Nå kommer elbiler med større og bedre rekkevidde

Elbil produsentene kommer nå med flere elbiler og bedre rekkevidde. De fleste bruker vanlig stikkontakt uttak til å lade elbilen, men hva skal en gjøre når bilen plutselig trenger langt mer tid til å lade bilen? Det er ikke gledelig å se at bilen trenger 35-40 timer lading når en kommer hjem fra jobb, og det er også en betydelig fare for varmgang og brann når bilen lader så lenge på en stikkontakt.

Deepesh Sharma Markedskoordinator i Smartliv
  • EL-bil
  • Hjemmelader

Trygg Elbil lading

7 av 10 lader sin EL-bil hjemme, men de færreste tenker over at det er en brannfare ved å lade på en vanlig stikkontakt. Visste du at en stikkontakt er laget for max 1500 W, mens en EL-bil trekker 2300 W mellom 8-10 timer?

Kom i gang

Legg igjen din kontaktinformasjon her, så vil vi holde deg oppdatert om våre produkter og tjenester.

* Feltene navn, e-post, telefon og postnummer er påkrevd.

Får du røde felter etter du har trykket på registrer din interesse er det noe mangler du må utbedre.

Registrer interesse