Påskelam, kvikklunsj… og elbillading!

Påskelam, kvikklunsj, snø, fjell, dager med avslapping… og elbillading. Stadig flere ønsker å tilbringe ferien sin på fjellet med slalom, snø og hyttekos. Det betyr også kjøring med elbilen fra hjemmet til hytten, og ikke alle elbiler har rekkevidden som kreves for å tilbakelegge denne distansen. Alle elbil eiere ønsker rask lading, slik at de kan fortsette ferden sin videre til sin destinasjon. Når alle skal reise til, og tilbake de samme dagene er det vanskelig å finne ladestasjoner på veien. Det viktigste før avreise er å fylle bilen med mest mulig strøm, slik at en har nok strøm til neste stoppested. Det som kanskje er mest vanskelig er å finne gode lademuligheter på fjellet, noe som betyr treg lading med stikkontakt (husk å sjekke om kravene er oppfylt før du eventuelt lader elbilen), og i verste fall ingen lading.

Min kjære E-Golf viser alltid 160 km ved avreise, men jeg vet personlig at den rellee rekkevidden er 120-130 km avhengig av vær-og vindforhold. Når vi skal på langtur må vi planlegge hele turen, ja også hvor vi kan lade under oppholdet vårt. Under et besøk på et fjellhotell for noen måneder tilbake var gleden stor da vi så at det var stikkontakt lading, nedturen var like stor da vi så at stikkontaktene aldri ble ledige. Ingen ønsket å flytte på seg under helgen, og vi fikk aldri tilgang til strøm under oppholdet. Hadde vi bare hatt tilgang på ladestasjoner og strøm, mens vi stod i bakken...! 

Denne problemstillingen er kjent for mange, og derfor har vi ønsket å forenkle hverdagen på fjellet ved å sette opp mobile ladestasjoner. Effekten på ladestasjonene du finner ved Skistua på Norefjell har 22kW effekt, og det er satt opp Easypark betalingsløsning på disse. Du finner også våre mobile ladestasjoner på Medalen Camping ved Haglebu med 7.2kW effekt per ladepunkt. Det er viktig å nevne at svært få biler har mulighet til å ta i mot 22kW, de fleste små bilene kan ta i mot 3.6kW-7.2kW i maks effekt. Dette tilsvarer ca. 20-40 km i timen. Så mens du står i bakken og nyter påskesolen, står bilen din fornøyd og tar i mot strøm.

Påskelader

Da er det et problem mindre, da er det bare å kose seg med påskelam, kvikklunsj, snø og avslapping, og samtidig tenke at bilen er klar for hjemreise med fullt batteri når den tid kommer.


Ønsker du å sette opp en egen ladestasjon på hytta, da er det bare å ta kontakt med Kraftriket som kan hjelpe deg finne en god løsning. Vi har ladestasjoner i alle prisklasser med svært dyktige elektrikere som gjør en fantastisk jobb!

Med det ønsker vi alle sammen riktig god påske :)

Deepesh Sharma

Markedskoordinator i Smartliv

Deepesh har en master i strategisk markedsføringsledelse fra Handelshøyskolen BI, med en spesialisering innenfor ny produktutvikling og innovasjoner. Masteroppgaven handlet om hvordan forbrukere påvirkes av gamle positive følelser til å foreta et kjøp, når de leser en produktbeskrivelse skrevet i fortid kontra presens. Har tidligere jobbet som product marketing intern ved Opera Software, primært innenfor app testing, prosjektledelse og statistikk.

Deepesh Sharma Markedskoordinator i Smartliv
  • EL-bil
  • Hjemmelader

Nå kommer elbiler med større og bedre rekkevidde

Elbil produsentene kommer nå med flere elbiler og bedre rekkevidde. De fleste bruker vanlig stikkontakt uttak til å lade elbilen, men hva skal en gjøre når bilen plutselig trenger langt mer tid til å lade bilen? Det er ikke gledelig å se at bilen trenger 35-40 timer lading når en kommer hjem fra jobb, og det er også en betydelig fare for varmgang og brann når bilen lader så lenge på en stikkontakt.

Deepesh Sharma Markedskoordinator i Smartliv
  • EL-bil
  • Hjemmelader

Trygg Elbil lading

7 av 10 lader sin EL-bil hjemme, men de færreste tenker over at det er en brannfare ved å lade på en vanlig stikkontakt. Visste du at en stikkontakt er laget for max 1500 W, mens en EL-bil trekker 2300 W mellom 8-10 timer?

Kom i gang

Legg igjen din kontaktinformasjon her, så vil vi holde deg oppdatert om våre produkter og tjenester.

* Feltene navn, e-post, telefon og postnummer er påkrevd.

Får du røde felter etter du har trykket på registrer din interesse er det noe mangler du må utbedre.

Registrer interesse