7 av 10 lader sin EL-bil hjemme, men de færreste tenker over at det er en brannfare ved å lade på en vanlig stikkontakt. Visste du at en stikkontakt er laget for max 1500 W, mens en EL-bil trekker 2300 W mellom 8-10 timer?

Praktisk å lade bilen hjemme

7 av 10 lader EL-bilen sin hjemme, men de færreste tenker over at det faktisk er en brannfare ved å lade på en vanlig stikkontakt (Elbilisten, 2015). Det er mange som tenker at en kan spare penger ved å bruke eksisterende stikkontakt ved garasjen til å lade bilen. Men dette kan fort bli dyrere og mer dramatisk enn mange er klar over

 

Mangelfull informasjon

Jeg kjører selv en E-golf, og har en stikkontakt ved garasjen som jeg ofte bruker til å lade bilen om natten. Da jeg bestemte meg å finne ut om prisen for vegglader, var dette langt vanskeligere enn jeg trodde. Det var ingen som kunne gi meg en eksakt pris for ladeboks og installasjon, ei heller advarte produsenten meg fra å lade med en vanlig stikkontakt. Jeg har søkt etter komplett installasjon på internett, men det står ingen konkrete priser jeg kan forholde meg til.

Hvor mye skal det koste?

Det er et mylder av aktører som selger komplett installasjon av hjemmelader, men det er vanskelig å sammenlikne priser da prisene for elektrikerarbeid varierer. En må forvente at bare selve installasjonen av en vegglader fra en godkjent elektriker vil koste et sted mellom 15.000-25.000 kroner. I tillegg kommer selve boksen og disse finnes i mange prisklasser. Dette blir fort mye penger. Smartliv tilbyr en komplett løsning av høy kvalitet som kunden kan nedbetale over tid. Installasjonen foretas av Bravida og vi benytter kun kvalitetsprodukter i alle ledd. Alt du må gjøre er å bytte strømleverandør til en av våre partnere. Smartliv utvikler nå et konsept for Smart lading som gjør det mulig å programmere veggladeren til å lade når det er billigst mulig for deg. Alt skjer automatisk. Enklere blir det ikke.

Hvorfor investere i en vegglader?

En stikkontakt er ikke laget for å gi en høy spenning av strøm over lengre tid, noe som ofte er årsaken til brannfare (NRK, 2015). En vegglader er laget for å tåle høy spenning av strøm over en lengre periode, noe som også gir deg raskere ladetid, og viktigst av alt - fjerner risikoen for brann.

Hvilke typer kan jeg velge?

Prisen avhenger av kraften til ladeboksen, og en større batteripakke trenger ofte en sterkere vegglader. Smartliv tilbyr i dag:

-       3.7 kW

-       7.4 kW

-       11 kW

-       22 kW

 

Nedenfor kan du se hvor lang tid det tar å lade bilen med ulik spenning. Ved å montere en hjemmelader (16A, 3.7kW) lader du bilen under 7 timer kontra 11 timer på vanlig stikkontakt (10A, 2,3kW)  - Altså ca 60% raskere lading på en vegglader.

 

Ta gjerne kontakt med oss om du ønsker mer informasjon, eller om du har noen spørsmål til våre løsninger og produkter.

Deepesh Sharma

Markedskoordinator i Smartliv

Deepesh har en master i strategisk markedsføringsledelse fra Handelshøyskolen BI, med en spesialisering innenfor ny produktutvikling og innovasjoner. Masteroppgaven handlet om hvordan forbrukere påvirkes av gamle positive følelser til å foreta et kjøp, når de leser en produktbeskrivelse skrevet i fortid kontra presens. Har tidligere jobbet som product marketing intern ved Opera Software, primært innenfor app testing, prosjektledelse og statistikk.

Deepesh Sharma Markedskoordinator i Smartliv
  • Hjemmelader
  • Elbil

16 Timer Spart, er 16 Timer Tjent

Vi snakker mye om brannsikkerhet, men vi glemmer ofte at elbil lader handler om komfort. Det betyr at bilen kan brukes til andre formål når vi trenger den. Stikkontakt lading tar lang tid, det går enda saktere rundt vintertider. Komfort for elbil eiere er å koble bilen til en hjemmelader, og få maksimal ladehastighet og effekt.

Kom i gang

Legg igjen din kontaktinformasjon her, så vil vi holde deg oppdatert om våre produkter og tjenester.

* Feltene navn, e-post, telefon og postnummer er påkrevd.

Får du røde felter etter du har trykket på registrer din interesse er det noe mangler du må utbedre.

Registrer interesse