Pressemelding fra Smartliv og Hurum Kraft 

Hurum, 19. mars 2018

 

Hurum Kraft kjøper seg inn i Smartliv og inngår strategisk samarbeid

 

Smartliv har gjennomført en rettet emisjon mot Hurum Kraft med en eierandel på 30 %. Avtalen priser Smartliv til 54,3 millioner kroner etter emisjonen. Hurum Kraft skal bidra med kompetanse, ressurser, kapital og prosjekter som vil styrke Smartliv sin satsing ut mot markedet. Etter emisjonen eies Smartliv av Ringeriks-Kraft (35 %), eSmart Systems (35 %) og Hurum Kraft (30 %).  Avtalen ble signert 13. mars 2018.

Vi er veldig glade å kunne informere om at vi har etablert et strategisk samarbeid for å utvikle smarte produkter som sparer energi for brukerne og er med på å gi forbrukerne full kontroll over eget strømforbruk, sier daglig leder i Hurum Kraft, Christian Aakermann. Det skjer veldig mye spennende innenfor digitalisering og vi ser derfor frem til å utvikle samarbeidet videre til glede for våre kunder, sier Aakermann.

-Hurum Kraft er et energiselskap som har tatt innover seg endringene i kraftmarkedet og ønsker å være med på utviklingen av ny teknologi som gir forbrukere mulighet til å ta kontroll over eget strømforbruk. Vi har investert mye ressurser på å ta frem nye innovative produkter som for eksempel Smart Elbil lading. Her ser vi et enormt potensial og vi løser et voksende problem hos elbil eiere gjennom smarte, raske og trygge ladeløsninger. Sammen skal vi tilby smarte energitjenester til både privat- og bedriftsmarkedet. Hurum Kraft er en perfekt partner for oss og med den investeringen de gjør i selskapet får vi muskler til å vokse videre, uttaler daglig leder i Smartliv, David Jacobsen

eSmart Systems er glade for og stolte av utviklingen i Smartliv. Tjenestene i Smartliv gir forbrukerne mulighet til å styre unna den store, potensielle ekstrakostnaden på effekt som kommer som følge av endring i effekttariffen. Forbrukere som benytter Smartliv fremover vil kunne være med på å redusere behovet for utbygging av nettet og de store naturinngrep og klimagassutslipp dette medfører. Vi ser at energimarkedet i større grad vil etterspørre fleksibilitet som en tjeneste i styringen av energisystemet som helhet. Smartliv vil gjøre det mulig for hver bruker å tilby og tjene penger på styringsmulighet for sitt eget energiforbruk. Dette er noe eSmart Systems allerede leverer til Statnett og som vi vil jobbe videre med å muliggjøre for private forbrukere. Hurum Kraft styrker denne utviklingsprosessen ved sitt eierskap i Smartliv.

-Knut Johansen Daglig Leder, eSmart Systems

 

- Med Hurum kraft med på laget kan vi sammen sette en ny standard for kundekommunikasjon og produktutvikling i energibransjen. Vi syns det er utrolig spennende å jobbe med andre som tenker fremtidsrettet for å tilby det beste for kundene i en tid der mulighetene for smart strømstyring er i rask utvikling, sier Ole Sunnset, direktør i Ringeriks-Kraft AS.

Om Smartliv:

Smartliv utvikler teknologi for smart styring av energi og konsepter for smart elbil lading, solceller, batteri, hyttestyring og smarte energihjem. Teknologien gir forbrukere innsikt og kunnskap om eget strømforbruk. Smartliv appen gjør det mulig å lade elbilen til laveste strømpris, overvåke egenprodusert solcellestrøm, styre oppvarming av hjemmet på en optimal måte og optimal komfort og kontroll på hytta. Selskapet ble etablert i 2015 med bakgrunn i utrullingen av AMS målere som åpner for nye verdiøkende tjenester i kraftmarkedet.

 

Kontaktpersoner:
David Jacobsen, Daglig Leder, Smartliv AS
Mobil 97 97 23 60
Epost: david@smartliv.no

 

Christian Aakermann, Daglig Leder, Hurum Kraft AS
Mobil 907 98 775
Epost: christian@hurumenergi.no

 

Hurum Kraft og Smartliv

Kom i gang

Legg igjen din kontaktinformasjon her, så vil vi holde deg oppdatert om våre produkter og tjenester.

* Feltene navn, e-post, telefon og postnummer er påkrevd.

Får du røde felter etter du har trykket på registrer din interesse er det noe mangler du må utbedre.

Registrer interesse